Γ. Αλαφούζος: Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα βοηθήσουμε

Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος με αφορμή την εντολή του Κέντρου Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου για δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του στο πλαίσιο οικονομικής έρευνας.

«Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό», αναφέρει ο πρόεδρος του ομίλου ΣΚΑΪ.

Προσθέτει ότι η έρευνα συνιστά αποτέλεσμα ενός «προαναγγελθέντος συμβάντος» που είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στην διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών.

«Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)», σημειώνει ο κ. Αλαφούζος.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι αφήνει στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη το γεγονός ότι η υπόθεση ενεργοποιείται παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, λίγες μέρες πριν από τη διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πολιτικές αντιδράσεις

Ο έλεγχος πρέπει να γίνει και οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, είπε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Εξέφρασε ωστόσο τον προβληματισμό της ΝΔ για τη χρονική συγκυρία, λίγο πριν τη χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση τόνιζε ότι «είναι καλά γνωστό ότι στο πεδίο αυτό οι έως τώρα χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης της ενημέρωσης».

Η ΝΔ με κάθε αφορμή θυμίζει στο λαό ότι εναντιώνεται στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, απάντησε η κυβέρνηση.

Ο έλεγχος πρέπει να γίνει και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές, είπε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Εξέφρασε όμως τον προβληματισμό της ΝΔ για τη χρονική συγκυρία, λίγο πριν τη χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «οσμή απόπειρας χειραγώγησης της ενημέρωσης».

Η ΝΔ με κάθε αφορμή θυμίζει στο λαό ότι εναντιώνεται στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, απάντησε η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους ελέγχου των ανεξάρτητων Αρχών, τόνισε στο σταθμό μας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Αναφερόμενος στον έλεγχο που διέταξε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου για τον πρόεδρο του Ομίλου ΣΚΑΪ, είπε ότι το γεγονός ότι οι έλεγχοι γίνονται επιλεκτικά δημιουργεί υποψίες και ζήτημα.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι τέτοιοι έλεγχοι πρέπει να γίνονται παντού όχι μόνο στους υποψήφιους για τηλεοπτική άδεια, αλλά και όλο τον επιχειρηματικό κόσμο που συνδέεται με μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και με δημόσια έργα.

Είμαστε υπέρ της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, αλλά αν θέλεις να επέμβεις στα κανάλια και να ελέγξεις επιχειρηματίες πρέπει να το κανείς για όλους, όχι μόνο για έναν, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως είπε, φαντάζει περίεργο να ελέγχεις μόνο έναν επιχειρηματία και τόνισε ότι μέχρι να ακούσει τις εξηγήσεις της κυβέρνησης θα έχει μία καχυποψία.

Το μείζον θέμα είναι ότι δεν υπάρχει Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και ένας υπουργός κάνει αυτή τη δουλεία, είπε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας της ΚΟ του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει για να ρυθμίσει κάτι που ρυθμίζεται από το Σύνταγμα.

Όλες οι χειραγωγήσεις που επιχειρούνται με τρόπους δικονομικούς και διαδικαστικούς δεν θα πανε μακριά, εκτίμησε ο κ. Καρκατσούλης.
Πηγή: skai.gr