Αστυνομικοί κατά Πολάκη: Αφήστε τους θεσμούς να λειτουργήσουν μακριά από σκοπιμότητες

Να αφήσει τους θεσμούς να λειτουργήσουν μακριά από σκοπιμότητες καλούν την κυβέρνηση οι αστυνομικοί, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη εναντίον τους. Οι αστυνομικοί κατηγορούν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι επιτίθεται με ευκολία στους ανθρώπους που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους. Είχε προηγηθεί σκληρή ανακοίνωση κατά του κ. Πολάκη από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «μεμφόμενος λειτουργούς της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας για τον τρόπο που χειρίστηκαν υπόθεση που όφειλαν να χειριστούν, βάσει των ισχυουσών διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Ποινικού Κώδικα, αποφάνθηκε ότι ''Η αστυνομία είναι προστάτης του δημόσιου συμφέροντος και ΟΧΙ τοποτηρητής των ατομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων''. Κάλεσε δε, προσθέτει η Ομοσπονδία, τη μεν Δικαιοσύνη «να αποκαταστήσει το κύρος της, τη δε Αστυνομία να λειτουργήσει με βάση το δημόσιο συμφέρον».

«Λησμονεί ο κ. Υπουργός ότι Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΕΊΝΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΕΝΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ''ΣΚΟΠΙΜΟΤΉΤΩΝ'' και γι' αυτό ενίοτε επιτίθεται με τόση ευκολία σε ανθρώπους που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους αλλά που πολλές φορές όμως αναγκάζονται, χάριν των σκοπιμοτήτων της πολιτικής και των πολιτικών τους προϊσταμένων, να έρχονται σε αντίθεση τόσο με το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα όσο και με τον ίδιο τον τύπο και το γράμμα του νόμου» σημειώνουν οι αστυνομικοί.

Καταλήγοντας, με μήνυμά τους προς την κυβέρνηση, καλούν με νόημα τους πολιτικούς «να αφήσουν τους θεσμούς να λειτουργήσουν μακριά από σκοπιμότητες». «Τότε θα αντιληφθούν όχι μόνο την διαχρονική τους αξία, αλλά και την καθημερινή τους συμβολή στην προσπάθεια που οι ίδιοι έχουν εξουσιοδοτηθεί από το λαό να φέρουν εις πέρας και που συνήθως τον διαψεύδουν ξεδιάντροπα, κάνοντας ακριβώς τα αντίθετα από αυτά για τα οποία έχουν εκλεγεί».
Πηγή: skai.gr