Προβληματισμός για τις αλλεπάλληλες επιθέσεις σε δικαστές

Έντονο προβληματισμό των δικαστικών ενώσεων προκαλεί η απόπειρα κατατρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Λίγες ώρες μετά την αποστολή πακέτου βόμβα
ς, χθες το μεσημέρι, στο σπίτι του αντιπροέδρου εφετών που συμμετείχε στη σύνθεση του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση του ναρκοπλοίου Νουρ 1, δικαστής προσήλθε στην άμεση δράση και κατήγγειλε ότι υπήρξε προσπάθεια εκφοβισμού της από δύο σωματώδεις άνδρες.

Όπως κατήγγειλε στην αστυνομία η δικαστής, οι δύο άνδρες πλησίασαν συγγενικό της πρόσωπο και αναφέρθηκαν στην ίδια με το ονοματεπώνυμό της.

Σε ανακοίνωσή της για το πακέτο βόμβα που εστάλη στον αντιεισαγγελέα εφετών, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καταδικάζει τη νέα τρομοκρατική επίθεση κατά δικαστικού λειτουργού και διαβεβαιώνει ότι οι έλληνες δικαστές και εισαγγελείς, θα συνεχίσουν το λειτούργημά τους και θα διαφυλάττουν πάντα και πρωτίστως την ανεξαρτησία τους.

Υπογραμμίζει επίσης τις ευθύνες εκπροσώπων της εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας για συμπεριφορές και δηλώσεις που υποθάλπουν όπως αναφέρει τέτοιες καταστάσεις.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Η τρομοκρατία δεν θα πτοήσει τη Δικαιοσύνη
«Η τρομοκρατία δεν θα πτοήσει τη Δικαιοσύνη», υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο
 υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (αρμόδιος για θέματα διαφθοράς), με αφορμή την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του εφέτη Πειραιά,

«Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της και το υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράζουν το βαθύτατο σεβασμό τους προς τους δικαστές που φθάνουν να διακινδυνεύουν από τρομοκρατικές επιθέσεις προκειμένου να επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους. Πέρα από την αυτονόητη συμπαράστασή μας, που άμεσα εκφράστηκε τηλεφωνικά στο δικαστή, ήδη ευχαριστούμε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την άμεση μέριμνά του για επαύξηση μέτρων ασφάλειας». 

Την Πέμπτη το απόγευμα, εκρηκτικός μηχανισμός εστάλη από αγνώστους στο σπίτι δικαστικού λειτουργού που, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετέχει στην δίκη για την υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το ναρκοπλοίο Noor-1.

Στο σπίτι του δικαστικού, στα σύνορα Ηλιούπολης – Καισαριανής, έσπευσαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας για να ελέγξουν και να εξουδετερώσουν τον μηχανισμό που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν επικαλυμμένος με ξυραφάκια.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του επιμερισμού των ποινών για τους ενόχους αναμένεται να εκδοθεί στις 2 Αυγούστου.

Την Τρίτη, η εισαγγελέας πρότεινε τις αυστηρότερες δυνατές ποινές που θα μπορούσε να εισηγηθεί με βάση τη δικαστική απόφαση.
Πηγή: skai.gr