Κλείσιμο

Αμερικανικός κολοσσός εξαγόρασε την Tickethour Ελλήνων επιχειρηματιών

Μία σημαντική για τα ευρωπαϊκά δεδομένα επιχειρηματική συμφωνία, που αφορά εξαγορά εταιρείας Ελλήνων επιχειρηματιών από έναν αμερικανικό κολοσσό, ανακοινώθηκε στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία πώλησης εισιτηρίων Tickethour περνά στην οικογένεια της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας του κλάδου, της Ticketmaster, η οποία είναι θυγατρική του γίγαντα του τομέα θεαμάτων Live Nation Entertainment, με έδρα το Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.

Πηγές του ΣΚΑΙ αναφέρουν ότι η συμφωνία εξαγοράς δρομολογήθηκε και διεκπεραιώθηκε από τον διεθνή επενδυτικό τραπεζίτη Όμηρο Σαρίκα της AHV Associates, έναν από τους πιο δραστήριους χρηματοοικονομικούς φορείς με έδρα το Λονδίνο που εσχάτως έχει αναπτύξει εκτενή δράση στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Παρατηρητές της αγοράς εκλαμβάνουν τη συμφωνία ως απόδειξη ότι στο ταραγμένο οικονομικό τοπίο των τελευταίων ετών υπάρχουν «εξωστρεφή επιχειρηματικά διαμάντια» που αξίζει κανείς να ασχοληθεί μεθοδικά μαζί τους. Την άποψη αυτή είχε υποστηρίξει κατ’ εξακολούθηση στο πρόσφατο παρελθόν σε ομιλίες του στην Ελλάδα ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας κ. Σαρίκας.

Σημειώνεται δε ότι η συμφωνία μεταξύ της Tickethour και της Ticketmaster είναι επιπλέον μία υπενθύμιση του ελληνικού και κυπριακού ταλέντου στη δημιουργία προηγμένων λογισμικών συστημάτων και στην επιχειρηματικότητα - μία εταιρεία φτιαγμένη από ελληνικά χέρια καταφέρνει να εξαγοράζεται από την κορυφαία εταιρεία στον κόσμο στον κλάδο της με κεφαλαιοποίηση 5,4 δισ. δολάρια.

H Tickethour ειδικεύεται στην τεχνολογία πώλησης εισιτηρίων για αθλητικές εκδηλώσεις, διαθέτοντας πάνω από 8,5 εκατομμύρια εισιτήρια κάθε χρόνο εκ μέρους περισσότερων των 65 πελατών. Ιδρύθηκε το 2006 και καθοδηγείται από τον Πρόεδρό της Γιώργο Μπόλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Στέφανο Κακαράντζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Live Nation Entertainment, η Tickethour θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κύπρος, η Ελλάδα και το Βέλγιο.

Η Ticketmaster είναι η κορυφαία εταιρεία του χώρου παγκοσμίως, όπως μαρτυρούν οι πωλήσεις περισσότερων των 530 εκατομμυρίων εισιτηρίων ετησίως. Η συμφωνία εξαγοράς της ελληνικής εταιρείας θα αυξήσει τον αριθμό των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται η αμερικανική εταιρεια σε 25. Ήδη στο χώρο του αθλητισμού η Ticketmaster είναι ο επίσημος πωλητής εισιτηρίων για ομάδες της αγγλικής ποδοσφαιρικής Premier League όπως οι Άρσεναλ, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ, για ομάδες του αμερικανικού μπέιζμπολ, για διοργανώσεις ράγκμπι, καθώς επίσης για διεθνή τουρνουά όπως το Γουίμπλεντον, το Αμερικανικό Όπεν και το Copa America, όπως και τα αμερικανικά πρωταθλήματα NFL, NBA, NHL.

Η Tickethour θα προσθέσει σε αυτούς τους πελάτες μεγάλες ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου, το Ίδρυμα Ωνάση, τα βελγικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και άλλες ομάδες και διοργανώσεις.

«Ο συνδυασμός όσων προφέρει η Tickethour με τη δραστηριότητα της Ticketmaster διασφαλίζει τη συνέχιση της επιτυχίας μας ως προς τις αθλητικές διοργανώσεις, ενώ παράλληλα αποτελεί εφαλτήριο για τη διάθεση εισιτηρίων για διοργανώσεις σε περισσότερες χώρες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ticketmaster International Μαρκ Γιόβιτς.
«Συνεργαζόμενοι με ομάδες, συλλόγους, διοργανώτριες αρχές πρωταθλημάτων και εποπτικές αρχές μπορούμε να επεκτείνουμε το βεληνεκές μας και να φέρουμε εκατομμύρια φιλάθλους κοντά στις αθλητικές αναμετρήσεις που αγαπούν», πρόσθεσε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tickethour Στέφανος Κακαράντζας δήλωσε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας: «Η ένταξή μας στην οικογένεια της Ticketmaster και της Live Nation Entertainment είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της μέχρι τώρα πορείας μας. Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας για να προσφέρουμε κάτι πραγματικά μοναδικό στη βιομηχανία του αθλητισμού, που θα συνδυάζει την ασύγκριτη τεχνολογία, την υπηρεσία και την εμπειρία με την αποφασιστικότητα να προσφέρουμε περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις σε περισσότερους φιλάθλους από οποτεδήποτε πριν».
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο