Κλείσιμο

Καταθέτει η Τσατάνη για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Καταθέτει εντός ολίγου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη η οποία έχει καταγγείλει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στο έργο της σχετικά με την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου. 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει αρνηθεί τα καταγγελλόμενα, κατ΄ επανάληψη, τονίζοντας ότι η συνάντησή του με την εισαγγελέα έγινε κατόπιν αιτήματός της και ουδέποτε της άσκησε πίεση για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Βγενόπουλου.

Η κατάθεση της εισαγγελέως θα γίνει τελικώς χωρίς την παρουσία συνεργάτη, του συνηγόρου της Θέμη Σοφού, καθώς με την έναρξη σήμερα της διαδικασίας υποβλήθηκε αίτημα από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη για αλλαγή της απόφασης που είχε ληφθεί περί του αντιθέτου.

Το αίτημα Κόκκαλη προκάλεσε νέο κύκλο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων μέσα στην Επιτροπή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης, να κάνουν λόγο για μεθόδευση προκειμένου να μην ακουστεί η εισαγγελέας Τσατάνη.

Μετά από συζητήσεις και τοποθετήσεις δύο περίπου ωρών, ο δικηγόρος της εισαγγελέως Τσατάνη, Θέμις Σοφός, τελικώς δήλωσε ότι οικειοθελώς αποχωρεί για να διευκολύνει την κατάθεση της εισαγγελέως και να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου