Ανεξέλεγκτη και σε πολλά μέτωπα μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια (upd)

Σε πλήρη εξέλιξη σε δύο κύρια μέτωπα μαίνεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε δασική περιοχή έξω από το χωριό Στεφάνη, στα Δερβενοχώρια.

Το ένα μέτωπο κινείται προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και το άλλο προς τα ανατολικά, προς την πλευρά της Πάρνηθας, αν και απέχει πολύ από το βουνό. Το νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, όπου είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις.

Μεγάλο βάρος των προσπαθειών έχει πέσει στο Ανατολικό μέτωπο, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το εργοστάσιο του Τιτάνα, προκειμένου να το προστατέψουν, ενώ νωρίτερα κατάφεραν να απομακρύνουν τις φλόγες από ένα άλλο εργοστάσιο με τόνους ξυλείας.

Πάντως, η φωτιά δεν απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές.

Έως τη δύση του ηλίου το βάρος είχε δοθεί στις εναέριες δυνάμεις, καθώς το μέτωπο είναι σε δύσβατο σημείο. Ωστόσο, μετά την απόσυρση των πτητικών μέσων λόγω του σκότους οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν μόνες τους.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης 140 άνδρες της Πυροσβεστικής με 65 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Βοήθεια προσφέρουν και 30 στρατιώτες.

Στον αγώνα με τις φλόγες συμμετέχει και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με έξι υδροφόρες και αλλά μηχανήματα, ενώ στο σημείο της επιχείρησης κατάσβεσης βρίσκεται ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης και η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο Καναντέρ που επιχειρούσε στην περιοχή πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στον κινητήρα.

Οι δύο πιλότοι βγήκαν σώοι, ωστόσο ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας με ελαφρά τραύματα.
Πηγή: skai.gr