Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10.30 χθες το βράδυ σε πευκοδάσος, έξω από το χωριό Στεφάνη, στα Δερβενοχώρια.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες αλλά και τον άνεμο προσπαθώντας να περιορίσουν τη φωτιά και να την εμποδίσουν να κινηθεί προς την Πάρνηθα.

Για την ώρα, ο άνεμος πηγαίνει τη φωτιά προς την Μαγούλα και την Ελευσίνα.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριφθεί 8 αεροσκάφη 5 ελικόπτερα και 115 άνδρες με 56 οχήματα.

Η φωτιά δεν απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα πάντως με την μετεωρολογική υπηρεσία, οι άνεμοι σε λίγες ώρες αναμένεται να κοπάσουν.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ένα Καναντέρ που επιχειρούσε στην περιοχή, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στον κινητήρα. Οι δύο πιλότοι βγήκαν σώοι, ωστόσο ένας εξ' αυτών μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας με ελαφρά τραύματα.

Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το πως ξέσπασε η πυρκαγιά, η οποία άρχισε το βράδυ. Μάλιστα ορισμένοι είπαν ότι άκουγαν εκρήξεις από γκαζάκια.

Την εκτίμηση ότι ίσως πρόκειται για εμπρησμό, εξέφρασε στο ΣΚΑΪ και ο πρόεδρος της Κοινότητας Στεφάνης Γιάννης Φιλίππης.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση, δήλωσε στο σταθμό μας ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Τόνισε μάλιστα ότι η πυροσβεστική, η περιφέρεια και οι δήμοι καταβάλλουν τρομερές προσπάθειες προκειμένου να ελέγξουν τη φωτιά.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε εν τω μεταξύ λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, σε περιοχή κοντά στις Γούρνες Ηρακλείου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, προτού επεκταθεί.
Πηγή: skai.gr