Σε συναγερμό η Μεγαλόπολη από την έντονη κακοκαιρία

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στην Μεγαλόπολη από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τις τελευταίες ώρες. Η καταρρακτώδης βροχή και το χαλάζι σε μέγεθος… κάστανου σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους έχουν θέσει την περιοχή σε συναγερμό.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια σπιτιών, ενώ έπεσαν και σκεπές. Περισσότερες από 60 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας. Μεγάλες είναι οι καταστροφές και για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής καθώς καταστράφηκαν πολλά στρέμματα καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ χάθηκαν και αρκετά πουλερικά.

Υπήρξε διακοπή παροχής ρεύματος σε όλη την περιοχή και αποκαθίσταται σταδιακά, ενώ για αρκετή ώρα δεν υπήρχε και δυνατότητα επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την όλη την Πελοπόννησο, αλλά και την Αττική, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στους πληγέντες.

Για αρκετή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Μεγαλόπολης αμέσως μετά την σήραγγα Ραψομμάτη προς Μεγαλόπολη. Λόγω της κακοκαιρίας το οδόστρωμα γέμισε λάσπες από το χώμα που έπεσε από το βουνό ενώ υπήρξε και συσσώρευση υδάτων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλά αυτοκίνητα σε μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου και σταδιακά οι αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα, επιστρέφοντας τα στην Τρίπολη, ενώ συνεργεία που βρίσκονται στο σημείο προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο από Καλαμάτα προς Τρίπολη γίνεται επίσης με πολλά προβλήματα, στο ίδιο σημείο πριν τη σήραγγα Ραψομάτη, και τα αυτοκίνητα ανακατευθύνονται από την τροχαία αυτή την ώρα προς Σπάρτη από το Λεύκτρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν προβλήματα συσσώρευσης υδάτων και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Μεγαλόπολης, αλλά και στην παλαιά εθνική οδό Μεγαλόπολης - Καλαμάτας μετά την έξοδο της Μεγαλόπολης, επίσης από συσσώρευση υδάτων.
Πηγή: skai.gr