Τρίπολη: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους δικηγόρους ή αστυνομικούς

Οι αρχές εξιχνίασαν πέντε περιπτώσεις απόπειρας απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, συλλαμβάνοντας έναν 34χρονο Βούλγαρο, σχηματίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, μαζί με συνεργούς του. 

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματα και, αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένα άτομα, στη συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του δικηγόρου ή του αστυνομικού.

Έλεγαν στους ηλικιωμένους ότι θα τους παράσχουν βοήθεια για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο, και το οποίο είχε δήθεν ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, εξακριβώθηκε ότι οι ύποπτοι την Τετάρτη, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, επιχείρησαν να εξαπατήσουν πέντε άτομα, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρηματικό περισσότερα από 50.000 ευρώ. Ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Πηγή: skai.gr