Στο Εφετείο Αθηνών θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο κύβος ερρίφθη. Η δίκη για την εγκληματική δράση στελεχών της Χρυσής Αυγής θα διεξάγεται στο εξής στο Εφετείο της Αθήνας στην ειδική αίθουσα που προορίζεται για τις τελετές του δικαστηρίου, όπου και διεξήχθη η δίκη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου.

Μετά από αλλεπάλληλες εκκλήσεις της προέδρου του δικαστηρίου Μαρίας Λεπενιώτου που διευθύνει τη δίκη της ΧΑ τα δεδομένα αδιέξοδα για την ομαλή πρόοδό της σε αίθουσα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και τη δημόσια έκκληση της τραγικής μητέρας του Παύλου Φύσσα, τελικώς το Εφετείο Αθηνών διέθεσε την αίθουσα τελετών για τη διεξαγωγή της δίκης της ΧΑ.

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στη λύση που τελικώς επιτεύχθηκε καθώς ο ίδιος προ ημερών είχε αποστείλει έγγραφο προς τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών κ. Νικ. Δαύρο ζητώντας την εξεύρεση της κατάλληλης αίθουσας για να προχωρήσει απρόσκοπτα η δίκη της ΧΑ.

Λίγο νωρίτερα τόσο η μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα όσο και οι δικηγόροι των θυμάτων των επιθέσεων από μέλη και στελέχη της ΧΑ σε συνέντευξη Τύπου ανέδειξαν τις συνθήκες μη ομαλής διεξαγωγής της πολύκροτης δίκης που οδήγησαν για μήνες στην πλήρη απαξίωσή της.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου