Έκκληση Μάγδας Φύσσα για ομαλή διεξαγωγή της δίκης της Χ.Α.

Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό απεύθυνε η μητέρα του Παύλου Φύσσα προκειμένου να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλής διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται επί ένα και πλέον χρόνο μετ΄ εμποδίων.

Η Μάγδα Φύσσα παρέστη σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στην πολύκροτη δίκη για να μιλήσουν για τους αργούς ρυθμούς στη διεξαγωγή της, την απαξίωση της και την ολιγωρία, όπως υποστήριξαν, του υπουργείου Δικαιοσύνης να μεταφερθεί η δίκη σε άλλη αίθουσα από εκείνη των φυλακών Κορυδαλλού όπου και διεξάγεται από τον περασμένο Απρίλιο.

«Ως πολίτης και μητέρα του Παύλου θέλω να εκφράσω τον μεγάλο μου πόνο και την αδικία που ζω αυτό τον καιρό. Η δίκη δεν προχωράει και δεν βλέπουμε να υπάρχει λύση από κανέναν αρμόδιο για να προχωρήσει. Το αποκορύφωμα ήταν η δήλωση του υπουργείου χθες ότι δε φέρει καμία ευθύνη. Ζητώ ως μητέρα και πολίτης αυτής της χώρας , όποιος αρμόδιος υπάρχει και αυτοί είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός να μου απαντήσουν γιατί δεν προχωρεί. Γιατί πρόκειται για πολιτική δολοφονία. Γιατί αυτή η καθυστέρηση. Ο δολοφόνος του είναι έξω και οι κατηγορούμενοι κυκλοφορούν στους ίδιους δρόμους που κύλησε το αίμα του παιδιού μου».

Με αυτά τα λόγια η μητέρα του Παύλου Φύσσα περιέγραψε το αδιέξοδο των συγγενών των θυμάτων που βλέπουν την ακροαματική διαδικασία να σέρνεται παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει το δικαστήριο.

Πριν την παρέμβαση της Μάγδας Φύσσα οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής μίλησαν για εμπαιγμό από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης στρέφοντας τα πυρά τους κυρίως στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής εκτενώς αναφέρθηκαν τόσο στη μη μεταφορά της δίκης της ΧΑ σε άλλη αίθουσα, όσο και στο γεγονός ότι οι ημέρες που έχουν πλέον οριστεί για τη διεξαγωγή της είναι ελάχιστες. Για τον Ιούνιο μόλις πέντε καθώς στην ίδια δικαστική αίθουσα γίνονται και άλλες δίκες εκ περιτροπής.

Επίσης εστίασαν στην απαξίωση της σημειώνοντας με έμφαση το πολιτικό της πρόσημο και το γεγονός ότι τα θύματα επιθυμούν τη σύντομη δικαίωσή τους.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου