Συμπλοκές μεταξύ προσφύγων στην Ειδομένη και στο Πολύκαστρο

Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε χθες το βράδυ στον νέο αυτοσχέδιο καταυλισμό προσφύγων στους Ευζώνους, κοντά στην Ειδομένη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιακή χώρα ένας 29χρονος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Επίσης σε συμπλοκές μεταξύ Ιρακινών και Σύριων τα ξημερώματα στο Κέντρο Φιλοξενίας της Νέας Καβάλας στο Πολύκαστρο τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο τέσσερις Σύριοι κυρίως ανήλικοι, δυο εκ των οποίων παρέμειναν για νοσηλεία.

Σε απόγνωση στη Λέσβο, πυροβολισμοί στο Κιλκίς και νέοι καταυλισμοί -μικρότερες Ειδομένες- κοντά στα σύνορα. Αυτή είναι η εικόνα της διαχείρισης του προσφυγικού από την κυβέρνηση.Όσοι γνωρίζουν τα προβλήματα ρωτάνε που είναι το κράτος» λέει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

«Η απάντηση είναι απλή» συπληρώνει το Ποτάμι, «ένα κομμάτι του χτίζει το μέλλον του και ένα άλλο ασχολείται με την τιμωρία των «μένουμε ευρωπαίων». Στο μεταξύ το καζάνι βράζει. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν αντιληφθεί ούτε το μέγεθος του προβλήματος, ούτε το μέγεθος της ευθύνης τους. Όπως και σε όλα τα άλλα προβλήματα που λιμνάζουν δηλαδή». 

Πηγή: skai.gr