Νέα διακοπή στη δική της Χρυσής Αυγής - Βολές προέδρου κατά της Πολιτείας

Νέα διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής σήμερα Δευτέρα, καθώς δεν επιλύθηκαν, παρά τις προσπάθειες του δικαστηρίου, τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από παρελκυστικές πρακτικές κατηγορουμένων που οδήγησαν σε διορισμούς δικηγόρων που ζητούν χρόνο για να ενημερωθούν για την υπόθεση.

Το δικαστήριο τελικώς διέκοψε για τις 3 Ιουνίου μετά το αίτημα διορισθέντων δικηγόρων ότι θέλουν δίμηνη προθεσμία για να μελετήσουν την υπόθεση και να αναλάβουν την υπεράσπιση συγκεκριμένων κατηγορουμένων.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου που προσπαθεί να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της δίκης σήμερα υπήρξε σαφής στις δηλώσεις της.

Αναφερόμενη στα προβλήματα που οδηγούν σε παρακώλυση της δίκης επέρριψε ευθύνη τόσο στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Νικόλαο Δαύρο, όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς όπως τόνισε ο μεν προϊστάμενος του Εφετείου όρισε για τον Ιούνιο μόνον τέσσερις δικάσιμους για τη δίκη της ΧΑ ενώ το υπουργείο δεν βρήκε ακόμα λύση για τη μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου - skai.gr