Κλείσιμο

ΥΠΕΞ: Απολύτως ομαλή η έκδοση βίζα σε ρώσους τουρίστες

Διαψεύδει το υπουργείο Εξωτερικών τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καθυστερήσεις και προβλήματα στην χορήγηση βίζα σε ρώσους τουρίστες.

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι ο χρόνος έκδοσης των θεωρήσεων εισόδου από το Γενικό Προξενείο Μόσχας έχει μειωθεί σε λιγότερο από 10 ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της κάθε αίτησης, χάρη στο σχέδιο ενίσχυσης των προξενικών υποδομών.

«Η πλήρης ομαλοποίηση και η έγκαιρη έκδοση θεώρησης εισόδου εκ μέρους των προξενικών Αρχών στη Ρωσία εξαλείφει οποιαδήποτε ανησυχία των τουριστικών πρακτόρων και των Ρώσων πολιτών για τον προγραμματισμό των διακοπών τους στην Ελλάδα», αναφέρει το υπουργείο.

Το υπουργείο παραδέχεται ότι υπάρχουν περιστατικά καθυστερήσεων, όμως τα αποδίδει στο γεγονός ότι κάποιοι αιτούντες βίζα καταθέτουν λάθος ή ελλιπή δικαιολογητικά και σε «μεμονωμένα περιστατικά» καθυστερήσεων από τον ιδιώτη πάροχο που συνεργάζεται με το Προξενείο.

Ειδικά για τα τελευταία τεχνικά προβλήματα, το υπουργείο σημειώνει πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να εξαλειφθούν από την πλευρά του παρόχου.
Πηγή: skai.gr