Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση προσφύγων και εμποδίων από τη γραμμή της Ειδομένης

Θέμα χρόνου είναι πια η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, μετά από 67 ημέρες που παραμένει κλειστή.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, η εκκαθάριση του χώρου έχει πια ολοκληρωθεί, ενώ αύριο Πέμπτη θα γίνει τεχνική επιθεώρηση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία της γραμμής.



Το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής, λόγω κινητοποιήσεων προσφύγων, έχει προκαλέσει ζημίες της τάξης των 6 εκατομμυρίων ευρώ σε μεταφορικές εταιρείες, όπως δήλωσε χθες στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος των μεταφορικών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Σαχπελίδης.

Ο κ. Σαχπελίδης τόνισε πως το μεγαλύτερο πλήγμα είναι η απώλεια αξιοπιστίας των ελληνικών μεταφορέων στο εξωτερικό, καθώς το κλείσιμο της γραμμής τους υποχρέωσε να αθετήσουν συμβάσεις που είχαν υπογράψει με πελάτες.

«Είναι πολύ δύσκολο να τους ξαναβρούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Η εκκένωση του καταυλισμού στην Ειδομένη εν τω μεταξύ συνεχίζεται, με περισσότερους από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν μεταφερθεί σε οργανωμένες δομές στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρησης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας, όπως δήλωσε ο κ. Κυρίτσης την Τρίτη στον ΣΚΑΪ.
Πηγή: skai.gr