Μετά από μήνες διακοπής και σε μισοάδεια αίθουσα συνεχίστηκε η δίκη της ΧΑ

Μετά από διακοπή 4,5 μηνών και με απόντες τους περισσότερους κατηγορούμενους συνεχίστηκε τυπικά σήμερα Τετάρτη η δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου εμφανίστηκαν μόνον έξι κατηγορούμενοι από τους 68 συνολικά, ενώ πλέον οι απουσίες επεκτείνονται και πέρα από τα πολιτικά πρόσωπα, που εξ αρχής είχαν επιλέξει να μην παρευρίσκονται στη διαδικασία.

Μεταξύ εκείνων που απουσίαζαν σήμερα ήταν και ο Γιώργος Ρουπακιάς, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά την έξοδό του από τη φυλακή.

Στις πίσω θέσεις της δικαστικής αίθουσας η οικογένεια Φύσσα. Η μητέρα Μάγδα Φύσσα παρακολούθησε σιωπηλή τη συζήτηση για το θέμα των αδειών που δόθηκαν στους δικηγόρους πολιτικής αγωγής από τους Δικηγορικούς Συλλόγους, εν μέσω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων από τα δικαστήρια.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής είχαν λάβει άδειες από τους Συλλόγους τους σε Αθήνα και Πειραιά για να παραστούν στη δίκη. Από την πλευρά της υπεράσπισης η πλειονότητα των συνηγόρων δήλωσε ότι απέχει των καθηκόντων της.

Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε πως απέχει καθώς δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις που έχουν στα χέρια τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, ενώ συνήγοροι υπεράσπισης μέλη των Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Λάρισας είπαν πως δεν έχουν λάβει άδεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος Γιάννης Άγγος δήλωσε πως δεν έχει συνήγορο υπεράσπισης. To δικαστήριο όρισε δικηγόρο για να τον υπερασπιστεί όπως και για άλλους κατηγορουμένους που δήλωσαν ανάλογο πρόβλημα.

Πάντως, η πολύκροτη δίκη της ΧΑ, με προφανές το πολιτικό πρόσημο, θύμιζε σήμερα «νεκρό τοπίο» καθώς εκτός από τους κατηγορουμένους που απουσίαζαν ελάχιστοι ήταν και οι πολίτες που την παρακολουθούν.

Η δίκη διακόπηκε για αύριο Πέμπτη.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου