Ειδομένη: Σε επτά χώρους φιλοξενίας μεταφέρθηκαν 1.528 πρόσφυγες

Σε επτά χώρους φιλοξενίας μεταφέρθηκαν, μέχρι στιγμής, 1.528 πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένη, στο πλαίσιο της διαδικασίας μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών που ξεκίνησε νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πρόσφυγες έχουν καταλύσει σε ενοικιασμένους χώρους σε πρώην βυρσοδεψείο στη Σίνδο, σε χώρο πρώην εταιρείας logistics απέναντι από το βιολογικό καθαρισμό της Σίνδου και στο κτήμα Αλεξιάδη στο Δερβένι. Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν, επίσης, μεταφερθεί στη δομή που ανακατασκευάστηκε στο Βαγιοχώρι αλλά και στους χώρους φιλοξενίας που λειτουργούν ήδη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, την Πέτρα Ολύμπου και τη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

Όπως, εξάλλου, έγινε γνωστό, εκατό άτομα έφυγαν από τον ενοικιασμένο χώρο στο Δερβένι και κινούνται στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης του δρόμου που οδηγεί στη Θεσσαλονίκη, με προορισμό, πιθανότατα, κάποια άλλο χώρο φιλοξενίας προσφύγων.

Τη στάση της κυβέρνησης να απομακρύνει τους δημοσιογράφους κατά την επιχείρηση εκκένωσης στην Ειδομένη επέκρινε στο μεταξύ η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου. 





Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr