Κλείσιμο

Υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων στο χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή

Ημίφως στην ταυτότητα του επισκέπτη, που κατά τη χθεσινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ανάγκασε τον πρωθυπουργό και όλη την εθνική αντιπροσωπεία να σηκώσουν τα κεφάλια τους ψηλά, κοιτάζοντας με περιέργεια προς τα Θεωρεία της Ολομέλειας, πέφτει μία μέρα μετά το μίνι επεισόδιο που σημάδεψε την πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Βουλής πρόκειται για τραπεζικό υπάλληλο, ο οποίος πήρε την πρόσκληση για την είσοδό του στα θεωρεία του Κοινοβουλίου από το γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και ήταν υποψήφιος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με την Ένωση Κεντρώων, γεγονός που έχει προκαλέσει ήδη σκωπτικά σχόλια. Περαιτέρω στοιχεία πάντως όπως και το όνομα του πρωταγωνιστή του επεισοδίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων πάντως ο ίδιος ο κος Μιχελογιαννάκης δηλώνει άγνοια για την επίμαχη πρόσκληση, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος προσωπικά δεν είχε καμία εμπλοκή στη χορήγησή της, ενώ η Ένωση Κεντρώων το διερευνά.

Ήταν 8 η ώρα το βράδυ λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία κι ενώ στο βήμα βρισκόταν ο πρωθυπουργός μιλώντας για την ύφεση εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ και επιχειρώντας να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας, από τα θεωρεία ακούστηκε μία βροντερή φωνή να λέει με στόμφο: "Αφήστε τους αριθμούς κύριε πρωθυπουργέ. Τη μάχη πότε θα δώσετε. Εγώ είμαι ο αριστερός εδώ μέσα", προκαλώντας την άμεση και ψύχραιμη αντίδραση του πρωθυπουργού, ώστε να μη διακοπή η συνεδρίαση. Άμεση ήταν και η επέμβαση της φρουράς του Κοινοβουλίου καταφέρνοντας το επεισόδιο να μη λάβει περαιτέρω έκταση.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά