Παραπομπή των τριών βουλευτών-φαρμακοποιών στα πειθαρχικά θέλει ο ΠΦΣ

Την παραπομπή των τριών βουλευτών-φαρμακοποιών που υπερψήφισαν την ασφαλιστική μεταρρύθμιση νομοσχέδιο στα πειθαρχικά όργανα των αρμόδιων συλλόγων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Ο Σύλλογος αποφάσισε επίσης την πολιτική αποδοκιμασία των βουλευτών-φαρμακοποιών από τις κοινωνίες της περιοχής τους.

«Με την ψήφο τους, οι εν λόγω βουλευτές έχουν πια επιλέξει το βουλευτικό μισθό τους (και ασυλία). Δεν μπορούν πια να θεωρούνται συνάδελφοί μας. Είναι πια κοινοί μισθωτοί (με προκλητικά προνόμια για τη σημερινή οικονομική κατάσταση), και πολέμιοι του κλάδου όπου ανήκαν», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Όσον αφορά τους τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, ο κ. Λουράντος, είπε, ότι «θα πρέπει να πράξουν ως υπαγορεύει το συμφέρον του κλάδου και να στιγματίσουν πολιτικά με οποιονδήποτε τρόπο τους βουλευτές, πρώην συναδέλφους».

Οι τρεις βουλευτές που προτείνονται προς παραπομπή είναι οι: Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσεΐν (Ξάνθη), Γεώργιος Πάλλης (Λέσβος) και Χρήστος Σιμορέλης (Τρίκαλα).

«Τα 11.000 φαρμακεία παραμένουν εκλογικά κέντρα καταδίκης όποιας κυβέρνησης καταστρέφει το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο του φαρμακευτικού κλάδου με νομοθετήματα και αποφάσεις-εκτρώματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος.
Πηγή: skai.gr