Νέα παράταση στο διαγωνισμό για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Νέα παράταση στην προθεσμία για υποβολή προσφορών σχετικά με την κατασκευή και τη λειτουργία του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης αποφάσισε η κυβέρνηση.

Ως νέα διορία ορίστηκε η 27η Ιουνίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Η διορία για υποβολή προσφορών ήταν αρχικά η 23η Φεβρουαρίου, όμως στη συνέχεια μετατέθηκε στις 6 Μαΐου.

Η παράταση της προθεσμίας αποφασίστηκε επειδή εκκρεμεί η απάντηση σε ορισμένα σχόλια και ερωτήματα των ενδιαφερομένων, που αφορούν κατά κύριο λόγο θέματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Η άδεια για την κατασκευή και λειτουργία του αερολιμένα στο Καστέλι υπολογίζεται ότι έχει αξία 850 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Οι έως τώρα προσπάθειες για δημοπράτηση του έργου, από το 2010, έχουν έως τώρα αποτύχει.

Όταν ολοκληρωθεί, το αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου αναμένεται να είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, και θα διαχειρίζεται περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με το Reuters, προσφορές για το αεροδρόμιο σχεδιάζουν να καταθέσουν η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία Vinci, σε συνεργασία με την ελληνική ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά και η ισπανική ACS σε συνεργασία με την ελληνική ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.
Πηγή: skai.gr