Ακυρώνεται η απόφαση για δικαστήρια στο Beach Volley - Στο Ρουφ ο νέος χώρος;

Υπαναχωρεί όπως φαίνεται η κυβέρνηση στα σχέδιά της για ανέγερση αίθουσας δικαστηρίων και χώρων κράτησης στο γήπεδο του Beach Volley στο παραλιακό μέτωπο. Mετά τις έντονες  αντιδράσεις των όμορων δήμων, των φορέων, αλλά και της περιφέρειας Αττικής, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας νέα νομοθετική ρύθμιση που θα ακυρώνει τη σχετική απόφαση, γεγονός που επιβεβαίωσε εμμέσως και ο υπουργός Δικαιοσύνης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αξιοποιηθεί ακίνητο του ΥΕΘΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο χώρος αυτός θα είναι στο Ρουφ.

Για το θέμα είχαν σύσκεψη στο Μαξίμου ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Φλαμπουράρης και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Σε κινητοποιήσεις κατά της ανέγερσης νέου δικαστικού Μεγάρου στο παραλιακό μέτωπο προχωρά ο δήμος Καλλιθέας τόνισε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος. «Κλούβες, προσαγωγές, δικαστήρια δεν συνάδουν στην εικόνα του χώρου, στην παραλία, στο κύμα, στα παιδάκια, στα καμπ, στους παιδικούς σταθμούς, δεν συνάδουν αυτά τα πράγματα και με τις σημερινές χρήσεις» επισήμανε ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

«Ακυρώνεται η ανάπλαση που τόσα χρόνια προσδοκούμε, έχουμε ώριμες μελέτες έχουν εξασφαλιστεί 120 εκατ. ευρώ, και το έργο ήδη δημοπρατούνταν από την περιφέρεια Αττικής... Ξεκινάμε κινητοποιήσεις, ζητάμε συναντήσεις με Τσίπρα, Παρασκευόπουλο και Φίλη που πέρασε τη σχετική τροπολογία μέσω του ν/σ του ΥΠΠΑΙΔ για την έρευνα» δήλωσε ο κ. Κάρναβος, τονίζοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας έχει αποφασίσει ομόφωνα και δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

«Δεν έχουν επισκεφτεί την περιοχή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, νύχτα τη φέρανε την τροπολογία δεν καταλάβανε τι ψήφισαν» ανέφερε σκωπτικά ο δήμαρχος Καλλιθέας, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι δήμοι της περιοχής έχουν τη στήριξη της περιφέρειας με σχετικές δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καπάνταη.

Απάντηση Παρασκευόπουλου 

Στη σκληρή κριτική που ασκήθηκε για τη χρησιμοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Φαληρικό Δέλτα απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο υπουργός, αφού τονίζει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται τα δικαστήρια ως «χώροι ρύπανσης του περιβάλλοντος» αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες στέγασης των μεγάλων δικών άλλο ακίνητο του δημοσίου, καθώς αναφέρεται σε σχετική πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης

«Τα δικαστήρια, ναοί της δικαιοσύνης, είναι κοσμήματα των πόλεων. Το κράτος δικαίου δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται, ούτε σαν πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος, ούτε σαν ταφόπλακα της ανάπτυξης. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται την ιστορία τους τα δικαστικά μέγαρα αποτελούν σημεία αναφοράς. Εξάλλου η εύρυθμη και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί όρο κι όχι εμπόδιο της ανάπτυξης. Κατηγορούμε τον δυτικό οικονομισμό, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει τοποθετήσει τη λειτουργία της δικαιοσύνης στο βάθρο που της ανήκει.

»Η ελληνική κοινωνία εδώ και ένα χρόνο βιώνει τις δυσκολίες, τις οποίες προξενεί η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων ιδίως δικών. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για την παραχώρηση της χρήσης άλλου κατάλληλου κτιρίου για τον ίδιο σκοπό. Ευχαριστώ μάλιστα θερμά τον Υπουργό κ. Πάνο Καμμένο που έσπευσε να προσφέρει μια λειτουργική εναλλακτική λύση και είμαι έτοιμος να συμπράξω άμεσα στην προώθησή της. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, ούτε την υποβάθμιση της αξίας των δικαστηρίων, ούτε την προεξόφληση των δήθεν αντιρρήσεών μου για μια μετατόπισή τους».

Πηγή: skai.gr