Στην αντεπίθεση ο Ξανθός για το «ξήλωμα» του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο Ανδρέας Ξανθός μετά την σκληρή κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση για την απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να «ξηλώσει» το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στις δύο πλευρές για τις λίστες των 100 επιτυχόντων γιατρών για τη στελέχωση των ΜΕΘ.

Ο υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε στη Βουλή της απόφασης για παραίτηση και αντικατάσταση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, καταλογίζοντας στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο σωρεία παρατυπιών και παραβάσεων στον υπολογισμό των κριτηρίων των διαγωνιζομένων.

Απαντώντας δε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί προσπάθειας του υπουργείου και της κυβέρνησης να ελέγξουν το διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω της νέας σύνθεσής του, ο κ. Ξανθός τις χαρακτήρισε αθλιότητες, εξάρωντας το επιστημονικό έργο των νέων μελών του Δ.Σ.

«Ένας κι ένας είναι στο νέο Δ.Σ. Κανείς δεν μπορεί μας εγκαλέσει ότι βάλαμε κομματικούς εγκάθετους για να προωθήσουν διορισμούς ημετέρων. Αυτό είναι αθλιότητα που αναπαράγεται από μέρος τύπου. Οι θέσεις ήταν 100 και οι αιτήσεις 200. Ζητήσαμε όμως να γίνουν σεβαστά τα κριτήρια που είχαμε βάλει και διαπιστώσαμε μεγάλες αποκλίσεις. Υπήρξε σωρεία παραβάσεων και παρατυπιών. Αυτές προσπαθήσαμε να διορθώσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο υπουργός υγείας έκανε λόγο για «συνειδητή κι οργανωμένη αντίδραση ενός ολόκληρου συστήματος στην πολιτική βούληση για κάθαρση» και καταλόγισε για άλλη μία φορά στο παραιτηθέν διοικητικό συμβούλιο δύο κρίσιμες εκκρεμότητες, που όπως ισχυρίστηκε δεν αντιμετώπισαν. Αυτές σχετίζονται με

την αποπομπή του γενικού διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, που με αμετάκλητο βούλευμα έχει παραπεμφθεί για κακουργηματικές πράξεις εναντίον του φορέα, καθώς και τον έλεγχο ατασθαλιών από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας.
Πηγή: skai.gr