Κατεβαίνουν στην Αθήνα το Σάββατο οι αγρότες

Στην Αθήνα κατεβαίνουν το Σάββατο οι αγρότες οι οποίοι αντιδρούν στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Το επίμαχο νομοσχέδιο κατατίθεται το Σάββατο στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν στο «παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο» στην Αθήνα, που πραγματοποιείται το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια.

«Συστήνουμε το δικό μας “αγροτικό μετερίζι” μέσα στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, με τα δικά μας πανό, τις σημαίες, τα αιτήματα και τα συνθήματα του αγώνα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση

Οι αγρότες επιτίθενται στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μεθόδευση και δηλώνοντας ότι «σαν τον εγκληματία αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί με ανακοίνωση της τους αγρότες του Νομού Λάρισας αλλά και όλης της χώρας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, στην οποία μετείχε και το μπλόκο των Τεμπών, προκειμένου να συμμετάσχουν δυναμικά στην διαμαρτυρία που θα γίνει στην Αθήνα την ημέρα που θα ψηφιστούν «τα νομοσχέδια-ταφόπλακα για όλους που αφορούν στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση τα νομοσχέδια αυτά θα φέρουν οικονομική καταστροφή στο εισόδημα, χωρίς υγειονομική κάλυψη και με μειώσεις συντάξεων για αγρότες, κτηνοτρόφους, νέους αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, εργάτες και συνταξιούχους και καλεί όλους να αντισταθούν.
Πηγή: skai.gr