Κομματικά παιχνίδια με τις Πανελλαδικές - Διαψεύδει το ΥΠΠΑΙΔ

«Ξηλώνει» την πλειονότητα των μελών της περσινής Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων το Υπουργείο Παιδείας, 10 ημέρες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, για τη στελέχωση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, αναζητήθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από όλη τη χώρα και οι θέσεις έκλεισαν λίγο πριν το Πάσχα.

Με την ενέργεια αυτή, το Υπουργείο Παιδείας παραβαίνει τον όρο της μερικής ετήσιας ανανέωσης που τηρούνταν εδώ και δεκαετίες ώστε η εμπειρία των παλιών να είναι εχέγγυο για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, σύμβουλος του υπουργού Νίκου Φίλη έχει αναλάβει τα τηλεφωνήματα σε φίλα προσκείμενους εκπαιδευτικούς για τις τριμελείς επιτροπές που θα εισηγούνται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων τα θέματα της επόμενης ημέρας.

«Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν και φέτος με τρόπο αδιάβλητο και υποδειγματικό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας.

«Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπης Εξετάσεων δεν είναι ισόβια» προσθέτει επιβεβαιώνοντας το ρεπορταζ της Καθημερινής ότι η Κ.Ε. θα αλλάξει λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις και μάλιστα αποδίδει την αλλαγή σε «προφανείς λόγους».

Και φέτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, «συνυπάρχουν παλαιά και νέα μέλη, που η επιλογή τους υπακούει σε επιστημονικά-εκπαιδευτικά κριτήρια και μόνο». 










Πηγή: H Καθημερινή - skai.gr