Κλείσιμο

Στην Αθήνα ο Επικεφαλής Επιστήμονας του Ισραήλ: Η καινοτομία στο επίκεντρο

Την Αθήνα επισκέπτεται αύριο Πέμπτη ο Επικεφαλής Επιστήμονας (Chief Scientist) του Ισραήλ, Avi Hasson με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Ισραηλινών και Ελληνικών συστημάτων νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ο κ. Hasson φέρει την ευθύνη για την κυβερνητική πολιτική της χώρας σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, στο Ισραήλ και, στο πλαίσιο αυτό, θα έχει συναντήσεις με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και του ιδιωτικού τομέα,

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας θα συναντηθεί πρώτα με τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη. Στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Θωμάς Μαλούτας και ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βουλευτής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Οι κ. Hasson και Φωτάκης θα πραγματοποιήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινωθεί η δεύτερη πρόσκληση προς Ισραηλινές και Ελληνικές επιχειρήσεις για την υποβολή προτάσεων για κοινά έργα έρευνας και ανάπτυξης βάσει διμερούς συμφωνίας Ισραήλ-Ελλάδας του 2006 για Συνεργασία στον Ιδιωτικό τομέα καθώς και στην Βιομηχανική Έρευνα και Ανάπτυξη. Η χρηματοδότηση των έργων προέρχεται από την ΕΕ και το Ισραήλ. Η πρώτη πρόσκληση έγινε το 2012 με μεγάλη επιτυχία, με 31 κοινά έργα.

Στην συνέχεια, ο ισραηλινός αξιωματούχος θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συζητήσει την πολιτική του Ισραήλ σε θέματα καινοτομίας.

Τέλος, ο Επικεφαλής Επιστήμονας του Ισραήλ θα έχει συνάντηση με κύριους παράγοντες του Ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου και του συστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας (εκπροσώπους επιχειρηματικών κεφαλαίων (VCs), εκκολαπτηρίων (incubators) επιταχυντών (accelerators), επενδυτές, κλπ.) σε εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων. Η επίσκεψη του κ. Hasson διοργανώνεται από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.
Πηγή: skai.gr