Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη-Φρούριο δεν είναι ούτε επιθυμητή ούτε εφικτή

“Η Ευρώπη-Φρούριο δεν είναι ούτε επιθυμητή ούτε εφικτή” τόνισε από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως υπογράμμισε, η Κομισιόν κάνει τα πάντα για να στηρίξει την Ελλάδα στην επέκταση των ικανοτήτων υποδοχής και στη διασφάλιση των ευάλωτων ομάδων όπως είναι οι γυναίκες και τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αβραμόπουλος γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή θα υποβάλει την έκθεσή της για την πορεία της υλοποίησης όλων των πτυχών της συμφωνίας για το προσφυγικό.

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε σήμερα Τετάρτη το πράσινο φως για την παροχή έκτακτης βοήθειας για τους πρόσφυγες ύψους 100 εκατ. ευρώ, καθώς και την εκταμίευση 2 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη προσωπικού στο Ευρωπαϊκό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο της EUROPOL (ECTC).

«Κάθε κράτος πρέπει
να φυλάσσει τα σύνορά του σύμφωνα με τα διεθνή νομικά στάνταρντ -αυτή είναι μια απαίτηση που αφορά κάθε κράτος», δήλωσε από την πλευρά του ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην πρόσφατη συμπεριφορά της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr