Έρευνα από το Λιμενικό για το περιστατικό με το μωρό που απείλησε να "πετάξει" ο Αφγανός

Έρευνα θα διεξαγάγει το Λιμενικό για το σημερινό περιστατικό με το βρέφος που ένας μετανάστης (Αφγανός κατά τις τελευταίες πληροφορίες) έπιασε και άρχισε να κραδαίνει ψηλά κινούμενος απειλητικά προς τους λιμενικούς, όπως ανακοίνωσε το Σώμα το απόγευμα της Τετάρτης.

Χαρακτηρίζοντας την πράξη καταδικαστέα, το Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. σημειώνει ότι «η απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά με θύμα ένα αθώο βρέφος, εικόνα που ήδη έχουν παρακολουθήσει έκπληκτοι χιλιάδες τηλεθεατές» προκάλεσε «αλγεινή αίσθηση σε όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκόμενους».

Το Σώμα κάνει λόγο για «μικρής έκτασης επεισόδιο μεταξύ προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά» και αναφέρει ειδικότερα:
 
«Μεσημβρινές ώρες, σήμερα, μπροστά από την πύλη Ε3 του κεντρικού λιμένα Πειραιά, σημειώθηκε ολιγόλεπτο επεισόδιο μεταξύ προσφύγων, οι οποίοι με καθιστική διαμαρτυρία εμπόδισαν προσωρινά τη διέλευση Ι.Χ.Ε. οχημάτων.

Στο σημείο μετέβησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος, ο Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοικήσεως Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Ντούνης Αθανάσιος καθώς και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Λεοντάρας Κωνσταντίνος.

Με την άμεση και ψύχραιμη επέμβαση των Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσαν Υπηρεσία στην περιοχή, το επεισόδιο έληξε γρήγορα, χωρίς ουδείς εκ των προσφύγων να πάθει το παραμικρό.

Αλγεινή αίσθηση προκάλεσε σε όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκόμενους, η απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά με θύμα ένα αθώο βρέφος, εικόνα που ήδη έχουν παρακολουθήσει έκπληκτοι χιλιάδες τηλεθεατές. Η πράξη αυτή είναι καταδικαστέα. Θα διαταχθεί έρευνα.

Τέλος, σημειώνεται ότι Στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένουν στο λιμάνι προκειμένου διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του
».
Πηγή: skai.gr