Αβραμόπουλος: Η γενναιοδωρία του ελληνικού λαού αποτελεί παράδειγμα για όλους

Τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ελληνικές αρχές, οι οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι διεθνείς οργανώσεις και οι ΜΚΟ για την παροχή αρωγής σε πρόσφυγες και μετανάστες επαίνεσε από την Ειδομένη ο επίτροπος μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Είμαστε εδώ για να αναγνωρίσουμε ότι η κρίση επηρεάζει πάνω από όλα τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που συνάντησα σήμερα. Η γενναιοδωρία του ελληνικού λαού αποτελεί παράδειγμα για όλους μας», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος μετά την επίσκεψή του στον καταυλισμό.

Τόνισε ότι κοινός στόχος όλων είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών των ανθρώπων που φιλοξενούνται στην Ελλάδα, με «μία κοινή, συνεκτική προσέγγιση, χρησιμοποιώντας όλους τους οικονομικούς, υλικούς και πολιτικούς πόρους που διαθέτουμε».

Ως προτεραιότητα, ο κ. Αβραμόπουλος έθεσε να καταστεί η μετεγκατάσταση μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας και να μετακινηθεί ο κόσμος από την Ειδομένη σε ασφαλέστερες περιοχές της Ελλάδας ή σε άλλα κράτη μέλη».

Στον καταυλισμό φιλοξενούνται περίπου 14.000 πρόσφυγες, υπό άθλιες συνθήκες μετά τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ