Ίδρυση γενικής γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Την ίδρυση γενικής γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Digital Economy Forum 2016, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «ασυνάρτητες» και «κατακερματισμένες» πολιτικές ψηφιακής ανάπτυξης τις τελευταίες δεκαετίες οδήγησαν σε αδυναμία άντλησης πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε «ανάπτυξη φαινομένων διαφθοράς» στο σχεδιασμό ή την υλοποίηση έργων πληροφορικής στο Δημόσιο.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια στο χώρο της ψηφιακής οικονομίας, προκειμένου η χώρα μας να μην χάσει την ιστορική ευκαιρία να είναι μέρος στη λεγόμενη 4η βιομηχανική επανάσταση.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι απαιτούνται και άλλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η κατάρτιση της ψηφιακής στρατηγικής, ωστόσο σημείωσε ότι ήδη γίνονται σημαντικά βήματα, σημειώνοντας τη βούληση της κυβέρνησης να απελευθερώσει την δυναμική ενός τόσο σημαντικού κλάδου της, στον οποίο τα τελευταία χρόνια – όπως είπε – δεν δόθηκε η δέουσα σημασία.

Οφείλουμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα, έστω και τώρα, στην οικονομία της γνώσης, είπε, συμπληρώνοντας ότι αν συνεργαστούμε σωστά μπορούμε να χτίσουμε ένα πλαίσιο που να απογειώσει τις δυνατότητες της οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Πρόσθεσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα σχέδιο εθνικής ψηφιακής πολιτικής που πρέπει να βασίζεται σε θεσμούς να σέβεται και να προστατεύει τα ψηφιακά δικαιώματα και να δίνει τη δυνατότητα στους νέους να εργαστούν και να καινοτομήσουν εδώ στην Ελλάδα.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr