«Το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας δεν είχε την αναγκαία τεχνική επάρκεια για τη μελέτη»

Το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας δεν είχε την αναγκαία τεχνική επάρκεια - επομένως και γνώση, ώστε να διατυπώσει εμπεριστατωμένη θέση για τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που χωρούν στο φάσμα, τονίζουν πηγές της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας επικαλούμενες την απάντηση του υπουργού επικράτειας Νίκου Παππα σε ερώτηση του Άδωνη Γεωργιαδη.

Στην απάντηση του ο Νίκος Παππας ανέφερε ότι η εμπειρογνωμοσύνη του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου αφορά σε προτάσεις πολιτικής για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ υποστηρίζει οτι αποφασίσθηκε να μην εμπλακούν έλληνες ερευνητές προκείμενου να εξασφαλισθεί η πλήρης αμεροληψία της μελέτης.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ επισημαίνει ότι από την εν λόγω απάντηση προκύπτει ότι το ίδρυμα δεν μπορούσε να απαντήσει έγκυρα για κατεξοχήν τεχνικά ζητήματα, όπως ο αριθμός των αδειών με βάση τη χωρητικότητα του φάσματος. Όμως, στη Βουλή, κατά την ψήφιση του νόμου, ο κ. Παππάς, επικαλέσθηκε τα τεχνικά στοιχεία της μελέτης.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η συγκεκριμένη Μελέτη ήταν ένα κείμενο πολιτικής, που προέκυψε με βάση τα στοιχεία που προσκόμισε η Κυβέρνηση στους μελετητές.
Πηγή: skai.gr