Κλείσιμο

Παραμένουν στο μπλόκο της Εξοχής οι αγρότες

Την απόφαση να παραμείνουν στο μπλόκο που έχουν στήσει στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, παρά τις αποχωρήσεις των συναδέλφων τους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, έλαβαν στη γενική τους συνέλευση οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, τηρώντας «αυστηρά» το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες, όπως τόνισε στο ΑΠΕ το μέλος της συντονιστικής τους επιτροπής, Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου.

«Κανονίζουμε και άλλες, εναλλακτικές τύπου δράσεις σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το μόνο σίγουρο είναι ότι και να φύγουμε από τα μπλόκα, οι κινητοποιήσεις μας δεν σταματούν, αφού παραμένουμε έντονα δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις», υπογράμμισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των ι.χ οχημάτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15.00-17.00 και από τις 22.30 το βράδυ μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι. Πάντως, όπως μας διευκρίνισε ο κ. Καστίδης, «διευκολύνουμε την κυκλοφορία όταν διαπιστώνουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο».

Περιοδικούς και συμβολικούς αποκλεισμούς πραγματοποιούν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ οι αγρότες αναμένεται να ολοκληρώσουν τους αποκλεισμούς στο συγκεκριμένο μπλόκο, τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, την αποχώρησή τους ανακοίνωσαν με μια ομαδική φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αγρότες στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τις κινητοποιήσεις στο προσεχές μέλλον.
Πηγή: skai.gr