Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Θα φροντίσουμε να βρεθεί αίθουσα για τη δίκη της ΧΑ

Θα φροντίσουμε να βρεθεί αίθουσα να διεξάγεται η δίκη της ΧΑ καθημερινά, είπε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσής της με αφορμή την επικείμενη αποφυλάκιση Ρουπακιά.

Μιλώντας στο Μega η κα Θάνου τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη αιθουσών, ο αριθμός των δικαστών και των γραμματέων είναι μικρός και τα κενά είναι μεγάλα, αλλά κάλεσε τον κάθε ένα από τους παράγοντες της δίκης να μην αποποιούνται των ευθυνών τους και να τις ρίχνουν στους άλλους, γιατί αν δεν καθίσουν όλοι μαζί στο τραπέζι του διάλογου δε θα βρούνε ποτέ λύσεις ώστε να μπορέσει να υπάρξει επιτάχυνση της δικαιοσύνης.

Αναφερόμενη στη σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών είπε ότι έχει δίκιο ότι η δίκη δε θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί ως τις 18 Μαρτίου.

Τόνισε όμως ότι σε τόσο σοβαρές δίκες που κοντεύει να λήξει το 18μηνο θα έπρεπε να χορηγείται η άδεια στους δικηγόρους για να συνεχιστεί η διαδικασία.

Είπε ακόμα ότι λόγω της πολυπλοκότητας της δικής, ο χρόνος για τη διεξαγωγή της είναι εύλογος.

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, τόνισε ότι είναι δόλιο και προσχηματικό και αδικεί τον αγώνα των δικηγόρων το ότι η 40ήμερη αποχή των δικηγόρων φταίει για την αποφυλάκιση Ρουπακιά.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα ο Σύλλογος τονίζει ότι η αποφυλάκιση ήταν έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτη και χωρίς την μεσολάβηση της αποχής των δικηγόρων.
Πηγή: skai.gr