Συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις οι αγρότες για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους οι αγρότες προκειμένου να αποφασίσουν αν θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον πρωθυπουργό στη συνάντηση που έχει οριστεί για σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Νέες συσκέψεις στην Αθήνα θα έχουν σήμερα το πρωί οι αγρότες των Τεμπών, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να πανε στη συνάντηση.

Εξέφρασαν πάντως τη διαφωνία τους σχετικά με τη σύνθεση της ομάδας των αγροτών που θα δουν τον πρωθυπουργό.

Τονίζουν ότι επιθυμούν να είναι μόνο εκπρόσωποι που ανήκουν σε μπλόκα και στην πρωτογενή παραγωγική διαδικασία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Συντονιστικής επιτροπής που απαρτίζεται από 38 μπλόκα "εάν δεν διασφαλιστεί ο ουσιαστικός και σωστός διάλογος... τότε δεν θα πάμε στη συζήτηση".

Νέες συσκέψεις αναμένεται να έχουν σημερα οι εκπρόσωποι του μπλόκου των Μικροθηβών, που βρίσκονται πάντως στην Αθήνα.

Και εκείνοι ζητούν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου μόνο εκπρόσωποι που ανήκουν σε μπλόκα και την πρωτογενή παραγωγική διαδικασία, ενώ ξεχωριστή συνάντηση αύριο ζήτησαν οι αγρότες από τη Νίκαια.

Εκπρόσωποι από 69 μπλόκα, που συμμετείχαν χθες σε σύσκεψη στη Νίκαια θέτουν ως πλαίσιο συζήτησης μεταξύ άλλων την απόσυρση του Ασφαλιστικού, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης, αφορολόγητο πετρέλαιο και μείωση του αγροτικού ρεύματος.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι των αγροτών θα συναντηθούν το απόγευμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια με τη Φώφη Γεννηματά.
Πηγή: skai.gr