Αλλάζει το σκηνικό στον Προμαχώνα - Άνοιξαν τα Βουλγαρικά σύνορα

Το σκηνικό στο τελωνείο του Προμαχώνα φαίνεται να αλλάζει καθώς ενέδωσαν οι Βούλγαροι και αποφάσισαν να ανοίξουν τα σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας.

Η επίσημη συμφωνία είναι να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι να αποσυμφορηθούν εντελώς οι ουρές οι οποίες όπως έγινε γνωστό είχαν φτάσει τα 30 χιλιόμετρα.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει κινητικότητα επί βουλγαρικού εδάφους αλλά ακόμη δεν έχουν περάσει φορτηγά που είναι σε αναμονή από την περασμένη Τρίτη στα ελληνικά σύνορα.

Όπως είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των αγροτών στον Προμαχώνα, Στέργιος Λίτος «εδώ και πέντε λεπτά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε» και πρόσθεσε «εμείς υπενθυμίζω ότι από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου έχουμε ανοιχτά, αλλά η κυκλοφορία δεν διεξαγόταν λόγω του αντιμπλόκου που έστησαν Βούλγαροι αυτοκινητιστές στα Κούλατα».

Στις 16.00 ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινητιστών και στο τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου επί ελληνικού εδάφους, Βασίλης Καστίδης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στις 18.00 θα «έχουμε γενική συνέλευση στο μπλόκο προκειμένου να καθορίσουμε τη στάση μας».

Νωρίτερα, οι Έλληνες οδηγοί φορτηγών που για ημέρες παραμένουν εγκλωβισμένοι επί βουλγαρικού εδάφους έφτασαν με τα πόδια στο Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ζητώντας βοήθεια από την πολιτεία και την παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Δηλώνουν απελπισμένοι, καθώς οι ίδιοι και πολλοί συνάδελφοί τους έχουν μείνει χωρίς χρήματα και τρόφιμα στην άλλη πλευρά.
Πηγή: skai.gr