Αλεξανδρούπολη: Μέλη της ίδιας οργάνωσης οι συλληφθέντες - Oι κατηγορίες (vids)

Κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία, μεταφορά και κατοχή πυρομαχικών και πυροβόλων όπλων, αποθήκευση πυρομαχικών και όπλων, απήγγειλε σήμερα Κυριακή η εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με πηγές του ΑΜΠΕ, στους δύο εκ των τριών συλληφθέντων Ιρακινών.

Το πρωί της Τρίτης, οι τρεις συλληφθέντες για παράνομη μεταφορά όπλων, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν στην κουρδική γλώσσα, όπως οι ίδιοι ζήτησαν.

Οι τρεις Ιρακινής καταγωγής-βρετανικής υπηκοότητας Κούρδοι, φέρονται να είναι μέλη της ίδιας οργάνωσης, πιθανότατα εγκληματικής και όχι τρομοκρατικής.

Εκτιμάται ότι σκοπός της παράνομης μεταφοράς του οπλισμού ήταν η πώληση. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν προηγούμενες συλλήψεις ή εγκληματική δράση για κανέναν εκ των τριών συλληφθέντων. Οι συλληφθέντες διέμεναν για περίπου οκτώ ημέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης.



Όσον αφορά στην προέλευση του εντοπισθέντος οπλισμού (200.000 σφαίρες συνολικά, όπλα και θερμικές κάμερες -αναλυτικά ΕΔΩ), σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τον προμηθεύτηκαν από τη Γερμανία και την Αυστρία, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με το alexpolis.gr, οι ανακρίσεις και από το λιμενικό και από την αστυνομία (μιας και οι δύο πιάστηκαν από το λιμενικό ενώ ο ένας από την αστυνομία) ήταν ολονύκτιες, ενώ στην Αλεξανδρούπολη έσπευσαν πράκτορες μυστικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιανουαρίου, είχαν συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη δύο ύποπτοι για τζιχαντιστική δράση, εκ των οποίων ο ένας είχε βεβαρημένο ιστορικό.


12741946_653555804782253_908381041647438958_n






Πηγή: skai.gr - alexpoli.gr