Ποινική δικογραφία για υβριστική ανάρτηση σε βάρος των νεκρών αξιωματικών του ΠΝ

Αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία για υβριστική ανάρτηση σε βάρος των νεκρών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που σκοτώθηκαν στην Κίναρο όταν συνετρίβη το ελικόπτερό του, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η ποινική δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Η ύπαρξη του υβριστικού προφίλ διαπιστώθηκε την Παρασκευή σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχε αναρτηθεί δημοσίευση με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, για τη μνήμη των Αξιωματικών. Παράλληλα, πραγματοποιούνταν μεγάλος αριθμός καταγγελιών πολιτών στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT, σχετικά με την ύπαρξη της επίμαχης διαδικτυακής ανάρτησης.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκε άμεσα, καθότι εκτιμήθηκε πως οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις υποκινούσαν δημόσια, μέσω του διαδικτύου, τη βία και το μίσος. Έτσι εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημου αιτήματος στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την διαγραφή των κακόβουλων αναρτήσεων και διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών του χρήστη που πραγματοποίησε την ανάρτηση.

Ο επίμαχος λογαριασμός απενεργοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις παρόμοιων αναρτήσεων.


Πηγή: skai.gr