Αλεξανδρούπολη: Και άλλο όχημα γεμάτο όπλα στον Έβρο - Τρεις συλλήψεις (φωτό -vid)

Βαρύτατα οπλισμένοι ήταν οι Ιρακινοί που συνέλαβαν οι αρχές της Αλεξανδρούπολης ως ύποπτους για τζιχαντιστική δράση. Τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στον ανακριτή.

Σύμφωνα με το portal alexpoli.gr, αργά το Σάββατο το βράδυ εντοπίστηκε και δεύτερο όχημα γεμάτο όπλα στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων και συνελήφθη ένας ακόμη Ιρακινός. Οι αρχές βρήκαν μέσα στο όχημα πάνω από 100.000 σφαίρες, τέσσερα όπλα και έξι θερμικές κάμερες (αναλυτικά ΕΔΩ). 



Οι τρεις συλληφθέντες είναι Ιρακινοί με βρετανική υπηκοότητα, και ερευνάται αν είναι τζιχαντιστές ή πρόκειται για κούρδους μαχητές.

Ο ένας από τους δύο υπόπτους ζούσε επί 10 μέρες σε τροχόσπιτο στον Φάρο Αλεξανδρούπολης, ενώ ο δεύτερος έφτασε στην περιοχή την Παρασκευή. Διέμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

12741946_653555804782253_908381041647438958_n

Μέχρι το Σάββατο το βράδυ στο τροχόσπιτο οι αρχές είχαν εντοπίσει τουλάχιστον 18 όπλα και 25 χιλιάδες σφαίρες.

Τα στοιχεία και των τριών διαβιβάστηκαν σε ξένες υπηρεσίες, ενώ δεν είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους από άλλες χώρες.



Οι αρχές εκτιμούν ότι ήθελαν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία και στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς τη Μέση Ανατολή, πιθανότατα τη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιανουαρίου, είχαν συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη άλλοι δύο ύποπτοι για τζιχαντιστική δράση, εκ των οποίων ο ένας είχε βεβαρημένο ιστορικό.





Πηγή: skai.gr - alexpoli.gr