Τρομοκρατικό χτύπημα φοβούνται στο ΠΑΣΟΚ

Φόβους για ένοπλη τρομοκρατική επίθεση εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν εκφράσει προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στελέχη του κόμματος αλλά και αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του κτηρίου, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Οι ανησυχίες έχουν αναζωπυρωθεί μετά το πρόσφατο μπαράζ επιθέσεων κουκουλοφόρων, επιθέσεις που έχουν αυξηθεί σε αριθμό μετά την απόσυρση της διμοιρίας των ΜΑΤ που στάθμευε μόνιμα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, από τον Φεβρουάριο του 2015.

Στις έγγραφες αναφορές που έχουν στείλει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τόσο στελέχη του κόμματος όσο και αξιωματικοί της Αστυνομίας αναφέρονται στην τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ που είχε γίνει στα γραφεία Χαριλάου Τρικούπη τα ξημερώματα των ευρωεκλογών του 2014, αλλά και το παλαιότερο χτύπημα της «17 Νοέμβρη» με ρουκέτα, τον Μάρτιο του 1999.

Το θέμα τέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο στις αρχές Φεβρουαρίου, κατά τη συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις στελεχών του κόμματος με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και τον υπουργό Νίκο Τόσκα.

Αποτέλεσμα των επαφών ήταν να διατεθεί εκ νέου σε 24ωρη βάση μία διμοιρία των ΜΑΤ για την φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ αλλά και η μερική επανασύσταση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ. Σύμφωνα με την «ΚτΚ».
Πηγή: skai.gr