Κλείσιμο

Έκκληση Καμίνη στους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους στο Σύνταγμα

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι σεβαστές, όπως πρέπει να κατανοήσουν ότι η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας και δεν είναι δυνατόν να κλείσουν οι δρόμοι στο εμπορικό κέντρο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενόψει της «καθόδου» αγροτών από δεκάδες μπλόκα στο Σύνταγμα την Παρασκευή.

«Προβλήματα δεν έχουν μόνο οι αγρότες αλλά και οι κάτοικοι των πόλεων, ειδικά της Αθήνας που έχει υποφέρει τα πάνδεινα εμπορικά», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι είχε επικοινωνία με τον αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα από το μπλόκο της Νίκαιας – που οργανώνει την κινητοποίηση – κατά την οποία ζήτησε να μείνουν ανοιχτοί οι οδικοί άξονες στο κέντρο.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της χώρας που πρέπει να λειτουργεί σε μία ομαλή καθημερινότητα», είπε ο κ. Καμίνης.

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι ο λαϊκισμός είναι «κακός σύμβουλος» και ζήτησε από τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι γίνεται επέκταση του κέντρου φιλοξενίας στον Ελαιώνα, όμως προσέθεσε ότι η διαχείριση του προβλήματος απαιτεί συλλογικό σχεδιασμό, καθότι δεν μπορεί η κάθε τοπική κοινωνία να το αντιμετωπίσει μόνη της.

Τέλος, υπογράμμισε ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία για επαναπροωθήσεις ανθρώπων.
Πηγή: skai.gr