Διαψεύδει ο Καμμένος την εύρεση των σορών του πληρώματος του ελικοπτέρου

Τραγική κατάληξη φαίνεται ότι είχε η εξαφάνιση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο Πέλαγος.

Συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν πολύ κοντά στις ακτές της νήσου Κινάρου, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους, λίγο μετά τις 2:45 τα ξημερώματα.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν και οι σοροί του τριμελούς πληρώματος, όμως ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχουν βρεθεί τα κορμιά των δύο πιλότων και του ενός μηχανικού, με μήνυμά του στο Twitter.

Όλα όσα γράφονται για ανεύρεση σoρών είναι ψεύδη, ειδικές δυνάμεις τώρα προσεγγίζουν τουλάχιστον σεβαστείτε τις οικογένειες των αξιωματικών», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος πάντως επιστρέφει εσπευσμένα από τη σύνοδο του NATO στις Βρυξέλλες.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Κίναρο υπό άγνωστες συνθήκες, λίγη ώρα μετά την απονείωσή του από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», στο πλαίσιο μεγάλης στρατιωτικής άσκησης που διεξάγεται στην περιοχή.

Αποστολή του ελικοπτέρου στην άσκηση ήταν ο εντοπισμός στόχων επιφανείας, κάτι που σημαίνει ότι το αεροσκάφος θα πετούσε πολύ κοντά στα νερά. Ο δήμαρχος Λέρου δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ότι οι καιρικές συνθήκες το βράδυ «δεν ήταν καλές».

Το υπουργείο Άμυνας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το περιστατικό στις 9:30 το πρωί. Σε επικοινωνία με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

Τα συλλυπητήριά του έστειλε στο Πολεμικό Ναυτικό, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς, μέσω μηνύματος στο Twitter.



Στις έρευνες έλαβαν μέρος πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.
Πηγή: skai.gr