Κυβερνητική συκοφάντηση του αγώνα τους καταγγέλλουν δεκάδες αγροτικά μπλόκα

Αγεφύρωτο φαίνεται να παραμένει το χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και μεγάλου μέρους του αγροτικού κόσμου, παρά το άνοιγμα που επιχείρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ αντίθετα σημεία επαφής φαίνεται να υπάρχουν με το μπλόκο των Τεμπών.

Για σχέδιο συκοφάντησης και παρεμπόδισης του αγώνα των αγροτών κατηγορεί την κυβέρνηση η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων από τη Λάρισα, λέγοντας ότι η Αθήνα χρησιμοποιεί την τακτική του «διαίρει και βασίλευε».

«Δεν θα πάμε σε ένα διάλογο για να εκφράσει η κυβέρνηση τη συμπάθεια της παρά μόνο αν πάρει πίσω το νομοσχέδιο, γιατί αν εφαρμοστεί δεν θα μπορεί κανένας αγρότης να καλλιεργεί» δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπους ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Η Επιτροπή επιτίθεται σφοδρότατα στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «κάποιος, μάλιστα, από τους δικούς της παρομοίασε τα τρακτέρ μας με τα χουντικά τανκς! Παράλληλα, μας απειλεί ότι θα μας αντιμετωπίσει με τις δυνάμεις καταστολής και δεν πρόκειται να επιτρέψει τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα».

Οι αγρότες της Επιτροπής τονίζουν ότι την Παρασκευή κατεβαίνουν στο Σύνταγμα για όσο κρίνουν σκόπιμο ότι θα χρειαστεί και απευθύνουν κάλεσμα σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες και τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις μαζί τους.

Πρόσκληση για διάλογο περιμένουν τα Τέμπη

Στην Επιτροπή συμμετέχουν αγρότες από μπλόκα σε δεκάδες μπλόκα ανά τη χώρα, όμως εκτός βρίσκονται οι αγρότες των Τεμπών, οι οποίοι ακολουθούν ξεχωριστή διαπραγματευτική γραμμή και εξετάζουν το ενδεχόμενο συνομιλιών με την κυβέρνηση.

Επίσημη πρόσκληση για διάλογο περιμένουν από τον πρωθυπουργό οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Παναγιώτης Καλογιάννης, προσθέτοντας ότι αυτή η συνάντηση δεν μπορεί να γίνει πριν την ερχόμενη Δευτέρα.

«Εδώ και μία ώρα τα αιτήματα των μπλόκων Τεμπών και Μικροθηβών, τα οποία τελικά συνυπέγραψαν 25 μπλόκα, βρίσκονται στα χέρια του πρωθυπουργού και οι αγρότες επιθυμούν τον διάλογο με βάση τις προτάσεις που έχουν καταθέσει», προσέθεσε.

Κλειστοί πολλοί οδικοί άξονες

Εν τω μεταξύ, κλειστοί παραμένουν πολλοί οδικοί άξονες ανά την Ελλάδα.

Ο κόμβος των Τεμπών είναι κλειστός επ’ αόριστον.

Άνοιξε χθες βράδυ το μπλόκο στον Προμαχώνα. Οι Έλληνες αγρότες δεσμεύτηκαν ότι δεν θα μπλοκάρουν το τελωνείο μέχρι να αποφορτιστεί εντελώς η κίνηση και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Άνοιξε και η εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών στο ύψος του Αιγίου, αλλά κλειστή παραμένει η νέα εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στον Ισθμό.

Κλειστό είναι και το Κάστρο Βοιωτίας, όπου είναι όμως ανοιχτοί οι παράδρομοι.

Επ’ αόριστον αποκλεισμένη είναι η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου από σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι.
Πηγή: skai.gr