Κλείσιμο

Ταξίδι ελπίδας για την Ντένια Παράσχη στις ΗΠΑ

H συγκινητική ιστορία της νεαρής Ντένιας Παράσχη από τη Ζάκυνθο, που στα 28 της χρόνια, διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά, έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, που είναι και συντοπίτης της, είχε επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, εξασφαλίζοντας τη μετάβαση της ασθενούς στη Βοστώνη των ΗΠΑ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο θα εξοπλιστεί με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα. 

Η ιστορία της Ντένιας προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον σε όλη τη χώρα και έγινε προσπάθεια συγκέντρωσης χρηματικού ποσού για την κάλυψη του τεράστιου κόστους νοσηλείας στο εξειδικευμένο κέντρο της Αμερικής. 

Άμεσα θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι της κοπέλας και των γονιών της καθώς και η εισαγωγή στην εξειδικευμένη ογκολογική κλινική που αρχικά θα βοηθήσει στην ακριβή διάγνωση και στη θεραπεία, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα. 

Επιστολές για βοήθεια προς την άτυχη Ζακυνθινιά, εστάλησαν και στα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ακόμη και στο Βατικανό, για να συνδράμουν οικονομικά.

Η κοπέλα διαγνώστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες με τη σπάνια ασθένεια και το ταξίδι στις ΗΠΑ της επαναφέρει το χαμόγελο και το δικαίωμα στη ζωή.

Πηγή: skai.gr