Κλείσιμο

Εξιχνίαση δολοφονίας στην Πέλλα 18 χρόνια μετά

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 53χρονου άνδρα στην Έδεσσα, εξιχνιάζοντας την υπόθεση δολοφονίας 23χρονου, που διαπράχθηκε πριν από 18 χρόνια στην Πέλλα. Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη στον ανακριτή Έδεσσας.

Αστυνομικοί, κατόπιν καταθέσεων, αποτυπωμάτων και γενετικό υλικό που συλλέχθηκε με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων, προχώρησαν στην ταυτοποίηση του δράστη της ανθρωποκτονίας και στην σύλληψή του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το πτώμα του 23χρονου είχε βρεθεί απανθρακωμένο στις 12 Ιανουαρίου του 1998 σε δασική περιοχή του Κάτω Γραμματικού Πέλλας. Κατά πληροφορίες, έφερε τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετική καραμπίνα, ενώ τα δάχτυλά του ήταν «φαγωμένα», κάτι που ενδεχομένως προκλήθηκε από σκυλιά ή σαρκοβόρα ζώα.

Εκτιμάται ότι ο φερόμενος ως δράστης έκαψε το πτώμα, σε μία προσπάθεια να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του. Για πολύ καιρό οι αστυνομικές αρχές δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα, με αποτέλεσμα οι έρευνες να σταματήσουν.

Οι αρχές διαμόρφωσαν κατάλογο υπόπτων, στον οποίο περιλήφθηκε και το όνομα του 53χρονου. Αυτό που τον «πρόδωσε» εντέλει φαίνεται ότι ήταν ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στην πορεία των ερευνών κοντά στο σημείο εντοπισμού του πτώματος.

Πηγή: skai.gr