Κλείσιμο

Φλαμπουράρης: Δεχόμαστε εναλλακτικές προτάσεις δήμων για τα κέντρα μετεγκατάστασης

Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί εναλλακτικές προτάσεις των δημοτικών αρχών και τοπικών κοινωνιών σχετικά με τη χωροθέτηση των κέντρων μετεγκατάστασης. Μοναδική προϋπόθεση να πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια (ελάχιστη έκταση 20 στρεμμάτων) και να υπάρχουν οι σχετικές βεβαιώσεις παραχώρησης. Αυτό διεμήνυσε ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης στους δημάρχους Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και Δέλτα Μίμη Φωτόπουλο, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας, κατά τη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο υπουργός επισήμανε ότι:

«Σε κάθε περίπτωση ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση των κέντρων υποδοχής και καταγραφής καθώς και των κέντρων μετεγκατάστασης μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά». 

«Εφόσον όμως - εξήγησε ο κύριος Φλαμπουράρης - οι δημοτικές αρχές υποδείξουν εναλλακτικούς χώρους, τα κέντρα μετεγκατάστασης θα μεταφερθούν στους νέους αυτούς χώρους το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: skai.gr