Κυρίτσης: Είπα στον Καμμένο «έγινες εχθρός της Κω» - Είναι ακροδεξιοί όσοι αντιδρούν;

Βολές κατά της στάσης που τηρεί η κυβέρνηση έναντι των κοινωνικών αντιδράσεων εξαπέλυσε ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος αποκάλυψε τι είπε στον υπουργό Άμυνας για τις δηλώσεις του περί ακροδεξιών στοιχείων στην Κω.

«Τού είπα ‘η Κως σε θεωρούσε φίλο της και έγινες εχθρός της’... Οι αγρότες ακροδεξιοί, οι δικηγόροι ακροδεξιοί, οι κάτοικοι της Κω ακροδεξιά, στα Διαβατά ακροδεξιοί... Στην Κω ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 40% πλειοψηφία, δεν μπορούν να τα λένε αυτά τα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega ο κ. Κυρίτσης.

Ο δήμαρχος διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε συμφωνήσει στη δημιουργία hotspot στην Κω, και ότι είχε υποδείξει τη συγκεκριμένη περιοχή, δήλωσε ότι η τοποθεσία είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι «κρατάμε δίαυλο ανοιχτό, είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο».

Ο κ. Κυρίτση πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει να εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες, και πως αν αυτό συμβαίνει θα είναι ελάχιστοι πολίτες.

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος είχε αποδώσει τις διαμαρτυρίες στο νησί σε «ακροδεξιά στοιχεία και σε 50-80 άτομα που έχουν συμφέρον να βρίσκουν τους πρόσφυγες να περιφέρονται στο νησί για να τους εκμεταλλεύονται». «Δεν θα αφήσουμε να υπάρχει αυτή η τραγική εικόνα για τη χώρα» δήλωσε. «Το μαύρο χρήμα πρέπει να σταματήσει. Αντιλαμβάνομαι τις αντιδράσεις κάποιων αλλά η χώρα πρέπει να φανεί συνεπής προς τις υποχρεώσεις της προς όφελός της» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Σημειώνεται ότι το
απόγευμα εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός έξω από το Αστυνομικό τμήμα της Κω. Ο μηχανισμός περιείχε πυρίτιδα και έμοιαζε με βαρελότο. Δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ή ζημιές.
Πηγή: skai.gr