Ακύρωση του Hotspot ζητά ο δήμαρχος Κω, καταγγέλλοντας προβοκάτσια

Την ακύρωση της δημιουργίας κέντρου καταγραφής προσφύγων και μεταναστών και στην Κω και την απόσυρση των ΜΑΤ από το νησί ζήτησε ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λίγη ώρα αφότου προειδοποίησε με ανακοίνωσή του ότι κάποιοι ίσως θέλουν και νεκρούς.

Ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι η δημιουργία υποδομών για την υποδοχή προσφύγων στην Κω μπορεί να λειτουργήσει ως «κράχτης» για τους διακινητές, εκτιμώντας ότι η ύπαρξη των Hotspots είναι κύριος λόγος πίσω από τις αυξημένες ροές προς άλλα νησιά, όπως η Λέσβος.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που έχουν λάβει χώρα στο νησί τις τελευταίες ημέρες, και την Κυριακή οδήγησαν σε έξι συλλήψεις, ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι δυνατό να θεωρούνται υπαίτιοι οι κάτοικοι, τη στιγμή που η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με την τοπική κοινωνία.

Μάλιστα
, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί, ο κ. Κυρίτσης καταγγέλλει ότι «αυτοί που έφεραν τα ΜΑΤ στην Κω επιδιώκουν ένταση» και «ενδεχομένως να θέλουν να υπάρξουν και νεκροί».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος υποστήριξε ακόμα ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εξουσιοδοτήσει τον διοικητή του Hotspot να παρατείνει το χρόνο παραμονής των προσφύγων στο κέντρο.

Πηγή: skai.gr