«Δεν ήταν κάτοικοι των Διαβατών αυτοί που έριξαν τον φράχτη»

Οι πολίτες που φαίνονται σε βίντεο να καταστρέφουν τον φράχτη του υπό κατασκευή κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά δεν είναι κάτοικοι των Διαβατών και δεν τους γνωρίζει κανένας στην περιοχή, κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο Ηλίας Διαμαντόπουλος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων,

Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε μάλιστα ότι υπάρχει προσπάθεια οπαδών της Χρυσής Αυγής να παρεισφρήσουν στις κινητοποιήσεις των κατοίκων, οι οποίοι όμως έχουν αποτρέψει τέτοιου είδους φαινόμενα.

Διευκρίνισε ακόμα ότι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων δεν οφείλονται σε ρατσισμό ή ξενοφοβία, αλλά στο γεγονός ότι το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, όπου θα δημιουργηθεί το κέντρο φιλοξενίας, δεν είναι κατάλληλο για τη στέγαση 4.000 προσφύγων.

Το στρατόπεδο επισκέφτηκε νωρίτερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Σωκράτη Φάμελλο και τον Νίκο Παυλίδη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και συνοδεία αξιωματικών της Αστυνομίας και του στρατού.

Ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών καθώς και για τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Φάμελλος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα επικοινωνήσει με τις τοπικές κοινωνίες, με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πληροφόρηση ως προς το τι ακριβώς θα γίνει στην περιοχή.

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει δύο σημαντικές υποχρεώσεις• πρώτον να τηρήσει τις διεθνείς συνθήκες και να δείξει αλληλεγγύη στις προσφυγικές ροές και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει όλες εκείνες τις υποδομές, οι οποίες θα πρέπει να είναι άρτιες για την υγεία των ανθρώπων που θα φιλοξενηθούν, χωρίς να δημιουργούν ταυτόχρονα προβλήματα και να επιβαρύνουν τις τοπικές κοινωνίες.

Οι πρόσφυγες θα μένουν στο εν λόγω κέντρο φιλοξενίας για τρεις ημέρες. Θα είναι οικογένειες και δεν ισχύουν οι φήμες περί εγκληματικών στοιχείων ή ανθρώπων που έχουν ασθένειες μολυσματικές, οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε ότι υπάρχει καλή πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας και γι' αυτό και κάποιοι από τους κατοίκους αντέδρασαν με τον τόπο που αντέδρασαν. Προς την κατεύθυνση της σωστής πληροφόρησης, όπως τονίστηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

«Δεν θα χαρίσουμε στο φασισμό τη λειτουργία της κοινωνίας. Θα κάνουμε τον δημόσιο διάλογο, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια συστατικό στοιχείο της καθημερινότητας» δήλωσε ο κ. Φάμελλος.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ