Σφίγγουν τον πολιτικό κλοιό οι αγρότες με στόχο και τους σιδηρόδρομους (upd)

Το κλείσιμο και σιδηροδρομικών γραμμών, για κάποιες ώρες, εξετάζουν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο συνδικαλιστής Χρήστος Σιδηρόπουλος.

Η σχετική απόφαση θα ληφθεί σε σύσκεψη στις 15:00 το μεσημέρι, όμως υπαρχει έντονος προβληματισμός εξαιτίας των μηνύσεων που ενδεχομένως θα δεχτούν από τον ΟΣΕ αλλά και απο την κινεζική COSCO, που είναι ο βασικός χρήστης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Εντός της ημέρας οι αγρότες, οι αγρότες των Τεμπών και άλλων μπλόκων θα στείλουν το σχέδιο θέσεων τους για όλα τα ζητήματα στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Πάντως, οι αγρότες από τα Τέμπη δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην κάθοδο στην Αθήνα την Παρασκευή και την «κατασκήνωση» στο Σύνταγμα που προετοιμάζουν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας και αλλά μπλόκα, γιατί δεν θέλουν να εκτοπισθούν από το ΠΑΜΕ, είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Σιδηρόποπυλος.

Ο κ. Σιδηρόπουλος εξήγησε ότι η Παρασκευή είναι ουσιαστικά μίση ημέρα και το Σαββατοκύριακο το κράτος στην Αθήνα δεν λειτουργεί, αντιτείνοντας ότι ιδανικά η κάθοδος στην πρωτεύουσα θα έπρεπε να γίνει στο μέσο της εβδομάδας.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Παράλληλα, από σήμερα Δευτέρα οι αγρότες προχωρούν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με αύξηση των ωρών αποκλεισμού δρόμων.

Από τις 17:00 έως τις 20:00 το απόγευμα θα είναι κλειστός ο κόμβος του Μαρκόπουλου στη Βάρης-Κορωπίου.

Ο κόμβος των Τεμπών θα είναι κλειστός έως τις 15:00 το απόγευμα και θα ανοίξει έως τις 21:00 το βράδυ. Μέχρι και σήμερα θα είναι κλειστά τα Μάλγαρα.

Κλειστή παραμένει και η Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού. Κλειστά από τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας και για 24 ώρες τα μπλόκα στο Κάστρο Βοιωτίας αλλά και στους παράδρομους στο Εκατοστό δέκατο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Κλειστά επ’ αόριστον είναι τα τελωνεία των Κήπων και του Προμαχώνα, με αποτέλεσμα να έχουν σχηματισθεί ουρές φορτηγών στα σύνορα. Κλειστό είναι και το τελωνείο της Εξοχής.

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Επ' αόριστον αποκλεισμός ισχύει και στην εθνική Κορίνθου - Τρίπολης στο ύψος της Νεστάνης.

Η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, θα μείνει κλειστή μέχρι τις 10:00 (Δευτέρα) το πρωί.
Πηγή: skai.gr