Αγρότες προς κυβέρνηση: «Δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί»

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και «να μην την αφήσουν χλωρό κλαρί» έστειλαν οι αγρότες, οι οποίοι έχουν ήδη δώσει προθεσμία έως τη Δευτέρα για σχηματισμό διακομματικής επιτροπής που θα εξετάσει τις προτάσεις ασφάλισης και φορολόγησης του κλάδου τους.

«Δηλώνουμε στην κυβέρνηση και σε κάθε είδους συνεταίρους της ότι συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τον δίκαιο αγώνα επιβίωσής μας, ότι δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, αυτήν και την αντιλαϊκή της πολιτική και δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων.

Το συντονιστικό όργανο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στην πραγματικότητα προστατεύει και προωθεί τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών, ενώ ταυτόχρονα «επιταχύνει το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροκτηνοτρόφων».

Οι αγρότες προετοιμάζονται πυρετωδώς για την πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων που έχουν συγκαλέσει για την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, προκειμένου να συντονίσουν και να εντείνουν περαιτέρω την αγωνιστική τους δράση.

Εν τω μεταξύ, οι πολύωροι αποκλεισμοί εθνικών οδών και δρόμων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας επαναλήφθηκαν και σήμερα Παρασκευή, ενώ το μπλόκο των Τεμπών αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρο αποκλεισμό της Κοιλάδας από τις 12:00 το μεσημέρι το Σαββάτου μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Μεγάλος αριθμός τρακτέρ έκλεισε τα διόδια των Αφιδνών από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ κλειστό ήταν και το Κάστρο Βοιωτίας.

Κλειστή είναι και η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού, αν και οι παλαιά εθνική οδός παραμένει ανοιχτός για όλα τα οχήματα.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ