Οι τελευταίες εξελίξεις στα μπλόκα των αγροτών

Ανοίγει στις 11 το βράδυ και για επτά ώρες το τελωνείο της Εξοχής στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβε αργά την Πέμπτη το απόγευμα η γενική συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, o επικεφαλής του συντονιστικού αγώνα του μπλόκου, Θεοδωρής Ιφόγου, «θα κλείσουμε και πάλι το τελωνείο στις 6 το πρωί, και από τις δύο πλευρές, και μετά, το πότε θα ανοίξει και πάλι θα συζητηθεί εντός της αυριανής ημέρας». Σημείωσε δε, πως είναι «βέβαιος» ο 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι, σε συνέχεια σχετικής απόφασης που λήφθηκε χθες στη συνάντηση της Κατερίνης, την οποία και συγκάλεσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Σημειώνεται ότι η Σόφια έχει αντιδράσει έντονα στο κλείσιμο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από τους παραγωγούς, έχοντας κάνει διαβήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ.

Στο μεταξύ, από την Παρασκευή στις 10 το πρωί, έως και τις 10 το βράδυ, θα γίνει ο τελευταίος 12ωρος αποκλεισμός στην κοιλάδα των Τεμπών από τους αγρότες. 

Άνοιξαν οι αγρότες την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στον Ισθμό κι επιτρέπεται η διέλευση των ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων.

Άνοιξαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ, οι εθνικές οδοί Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, Πατρών-Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου και Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, όπου νωρίτερα οι αγρότες είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμούς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr